14 Şubat günü ne oldu?

1878 – II. Abdülhamid, Meclis-i Mebûsan'ı süresiz olarak tatil etti ve istibdat dönemi başladı. 1909 – Osmanlı Devleti'nde ilk güven oylaması yapıldı; Kâmil Paşa kabinesi düşürüldü. 1912 – Arizona, ABD'nin 48. eyaleti oldu. 1912 – ABD'nin ilk dizel motorlu denizaltısı, Connecticut'ta kullanılmaya başlandı.

şubat

6 şubat da ne oldu?

1921 – Ankara'da Hakimiyeti Milliye gazetesi, günlük olarak çıkmaya başladı. 1930 – İspanya'da siyasi tutuklular için genel af ilan edildi. 1933 – İngiltere'den Güney Afrika'ya ilk duraksız uçuş yapıldı. 1936 – Kış Olimpiyat Oyunları, Garmisch-Partenkirchen'de (Almanya) başladı.

Şubat’ın açılımı nedir?

İbranice'de "şevat" , Aramice (Süryanice) "şəbāṭ" ve Arapça'da "şubāṭ" olarak geçmiştir. Türkçeye de bu dillerden geçmiştir. Şubat ayının batılı dillerdeki adları, Roma arınma Tanrıçası Februus'un adından gelir. Kış mevsimi aysız olarak kabul edildiği için Ocak ve Şubat, Roma takvimine sonradan eklenmiştir.

14 Şubat kimin ölüm yıldönümü?

Katolik Kilisesi tarafından resmi olarak tanınan Aziz Valentin'in M. S. 270 tarihinde öldüğü sanılıyor. Aziz Valentin'in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamalar M. S. 496'da ölen Papa Gelasius'a ait.

14 Şubat niye var?

Claudius'un askerlerin evlenmesine karşı tutumu ve birlikteliklerin engellenmesi de eklenince Aziz Valentine'in idam edildiği gün, M.S. 496'da Papa Gelasius tarafından Aziz Valentine Günü, Valentine's Day veya Sevgililer Günü olarak ilan edilmiş.

24 Şubat ne anlama gelir?

Dünya Kılıç Yutanlar Günü, her yıl 24 Şubat'ta kutlanır.

6 Şubat kaç kişi öldü?

Resmi rakamlara göre 53 bin 237 kişinin yaşamını yitirdiği, 107 bin 213 kişinin de yaralandığı depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta o geceye ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

12 Şubat olayı nedir?

Şehirlerin işgal altında olmasını hiçbir şekilde kabullenmeyen Maraşlı'ların, Sütçü İmam Olayı ve Bayrak Olayı ile tetiklenen direnişi, 12 Şubat 1920 tarihinde işgalci kuvvetlerinin şehrimizden çekilmek zorunda kalmasıyla zaferle sonuçlanmıştır.

12 Nisan günü ne demek?

Dünya Kızarmış Peynir Günü, her yıl 12 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalık olan kızarmış peyniri kutlamak için düzenlenir. Kızarmış peynir, peynirin ekmeğin içinde eriyerek kızartılmasıyla elde edilen bir yemektir.

4 Şubat anlamı ne?

Her yıl 4 şubat Dünya Kanser Günü'nde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, milyonlarca Ölüme neden olan ve pek çoğu Önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir.

2 şubat neden önemli?

1914 – İstanbul'da Elektrikli Tramvay İşletmesi açıldı. 1920 – Tartu Barış Antlaşması Estonya ile Rusya arasında imzalandı. 1922 – James Joyce'un en önemli eseri olan Ulysses yayımlandı. Kitabın yayımlandığı bu gün, aynı zamanda İrlandalı yazarın doğum günüdür.

14 Şubat neden çıktı?

Claudius'un askerlerin evlenmesine karşı tutumu ve birlikteliklerin engellenmesi de eklenince Aziz Valentine'in idam edildiği gün, M.S. 496'da Papa Gelasius tarafından Aziz Valentine Günü, Valentine's Day veya Sevgililer Günü olarak ilan edilmiş.

14 Şubat hikayesi nedir?

14 Şubat ile romantizm akımını ilk defa birleştiren isim, İngiliz şair Chaucer'dir. Şair 14. yüzyılda yaşamış, kuşların eşlerini seçtiği tarih olarak 14 Şubat'ı gözlemlemiştir. Bu nedenle o günlerden günümüze 14 Şubat Sevgililer günü hikayesi olarak Chaucer'in romantik bakış açısı anlatılır.

6 Şubat da ne oldu?

1921 – Ankara'da Hakimiyeti Milliye gazetesi, günlük olarak çıkmaya başladı. 1930 – İspanya'da siyasi tutuklular için genel af ilan edildi. 1933 – İngiltere'den Güney Afrika'ya ilk duraksız uçuş yapıldı. 1936 – Kış Olimpiyat Oyunları, Garmisch-Partenkirchen'de (Almanya) başladı.

Aziz Valentine nasıl öldü?

1400'lü yıllara ait kayıtlar Aziz Valentin'in Roma'da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius'un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder.

Şubat ayı neden 28 gün?

ŞUBAT AYI NEDEN 28 GÜN? Bugün kullandığımız Gregoryen takviminin kökeni, Roma İmparatoru Julius Caesar'ın, Mısırlı astronomi bilgini Sosigenes'e yaptırdığı “Julyen” takvimidir. Bu takvime göre bir yıl 365 gün sürer ve her yıldan 6 saat artar. Artan bu saatler her 4 yılda, bir gün eder ve yıla eklenir.

11 Şubat neden önemli?

1971 – ABD, Birleşik Krallık, SSCB ve diğer ülkeler arasında, uluslararası sularda nükleer silahların kullanılmaması konusunda antlaşma imzalandı. 1973 – Vietnam Savaşı: ilk Amerikalı esirleri serbest bırakıldı. 1978 – Çin, Aristoteles, Shakespeare ve Charles Dickens'in eserlerine uyguladığı sansürü kaldırdı.

17 Ocak da ne oldu?

Her yıl 17 Ocak, 300 yıl önce ilk yüzme paletlerini neredeyse 12 yaşında icat eden Benjamin Franklin'in doğum yıldönümü Mucit Çocuklar Günü olarak kutlanmaktadır.

21 Şubat günü ne oldu?

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 1999 yılında aldığı kararla 21 Şubat gününü, “Uluslararası Anadili Günü” olarak kabul etmiştir. “21 Şubat Dünya Anadili Günü” ilk kez 2000 yılında, dünya çapında çok dilli yaşamı ve kültürel çeşitliliği desteklemek amacıyla kutlanmaya başlamıştır.

K Maraş kaç kişi öldü?

Saldırılar sonucunda resmî verilere göre 120 kişi öldürüldü, 1000'den fazla kişi yaralandı, Alevilere ait 559 ev yakıldı. 290'a yakın iş yeri tahrip edildi. Resmî olmayan beyanlara göre ise ölü sayısı 500'e yakındır.

7.7 şiddetindeki deprem kaç saniye sürdü?

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

99 depreminde kaç kişi öldü?

12 Kasım 1999 depremi nedeniyle toplam 845 kişi yaşamını yitirmiş, 2678 kişi yaralanmış ve binlerce kişi evsiz kalmıştır. Her iki depremde 1115 kişi hayatını kaybederken 3836 kişi de yaralanmıştır.

21 Şubat da ne oldu?

1927 – Time dergisi, Mustafa Kemal Paşa'yı ikinci kez kapak yaptı. 1939 – Türkiye, İspanya'daki Franco diktatörlüğünü resmen tanıdı. 1952 – Türkiye, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'nın (NATO) bir üyesi oldu; Lizbon'da yapılan toplantıya ilk defa katıldı.

1 Şubat Dünya ne?

1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü – bugünün son haberleri ve konuyla ilgili en önemli gelişmeler – Sputnik Türkiye.

17 Nisan’da ne oldu?

Hemofili hayat boyu süren genetik geçişli kronik bir kanama hastalığıdır. Hemofili hastalarında “pıhtılaşma” fonksiyonu yeterli olmadığı için kanamayı durduracak olan pıhtının görevini yapması olumsuz olarak etkilenmektedir.

16 Nisan da ne olmuş?

16 Nisan Biyologlar Günü Nereden geldiğimizi, ne olduğumuzu, nasıl olduğumuzu, nereye gittiğimizi, neden bu şekilde olduğumuzu, tüm canlılık düzleminde açıklayabilen değerli biyologların ve biyolog adaylarımızın gününü kutlarız.

6 Ocak da ne oldu?

6 Ocak Dünya İyilik Günü | Bozcaada Belediye Başkanlığı

6 Şubat Dünyada ne oldu?

6 Şubat her yıl "Dünya Beceriksizlerin Günü" olarak kutlanır. Bu gün, beceriksizlik veya hantal davranışlarıyla tanınan kişilerin durumunu kutlamak amacıyla düzenlenir.

3 martta ne olacak?

20 Aralık 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 68. Toplantısında; yaban hayatının önemine dikkat çekmek amacıyla, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi'nin (CITES) 1973 yılında imzalandığı gün olan 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan …

2 Mart da ne oldu?

Dünya Eski Eşyalar Günü, her yıl 2 Mart'ta kutlanır. Bu gün, geçmişe ait eşyalara ve onların değerine odaklanmayı amaçlar. Eski eşyalar, geçmiş anılara, kültürel mirasa ve önceki nesillerin yaşam tarzına bir pencere açar.