Yahyalı hangi il?

1913 yılında Belediye teşkilatına kavuşan şehrimiz, o yıllarda Niğde'ye bağlı bir kasaba iken, Cumhuriyet döneminde Develi ilçesine bağlı bir nahiye durumuna gelmiş ve 1954 yılında Kayseri'ye bağlı ilçesi statüsüne kavuşmuştur.

Maçı
yahyalı

Yahyalı nereli?

1992 yılında Erzincan'da doğdu.

Yahyalı nın neyi meşhur?

Yahyalı elması dünyada meşhurdur. Aroması çok yüksek. Isparta'dan bile tüccarlar gelip elma aldı.

Yahyalı nüfusu ne kadar?

İlçenin, mülki sınırları içerisinde 1 Belediye ve 41 Mahalle bulunmaktadır. İlçenin 2022 yılı TÜİK verilerine göre, genel nüfusu 35.481'dir.

Kayseri Yahyalı hangi boydan?

Kayseri Varsakları ya da Yahyalı Varsakları: Kayseri iline bağlı Yahyalı ilçesinin yüksek kesimlerinde Kapuzbaşı Şelalesi'nin bulunduğu bölgede yaşayan Varsak Türkmenleri, Avlağa, Balcıçakırı, Büyükçakır, Çubukharmanı, Delialiuşağı, Kapuzbaşı, Ulupınar, Yeşilköy köylerinde yaşamlarını devam ettirmektedirler.

Yahyalı’da kaç köy var?

İlçe merkezi 12 mahalleden ibaret olup, 28 köyü ve 3 mezrası bulunmaktadır.

Yahyalıda Ne madeni var?

Türkiye'de Divriği'den sonra en önemli demir yatakları Kayseri-Yahyalı yöresinde bulunmaktadır. Bölge daha ziyade yüksek tenörlü direkt şarja uygun cevherler içermekte ve yıllardan beri var olan demir-çelik fabrikalarına önemli miktarlarda cevher vermektedir.

Yahyalı hangi ile bağlı?

İlçe, Kayseri İlinin güneyinde kurulmuş olup, kuzeyi Develi, güneydoğusu Adana'nın Feke İlçesi, güney batısı ve güneyi Niğde'nin Çamardı ve Kayseri'nin Yeşilhisar İlçeleri ile çevrilidir.

Hafik nüfusu ne kadar?

İlçemiz Sivas'ın doğusunda, il merkezine 37 km uzaklıkta, ilçe merkezinde 3005, kırsalda 6514 olmak üzere toplam 9519 nüfusu, 76 köyü ve 53 mezrası olan, tarihi çok eskilere dayanan, kültürel özellikleri, tarihi kaya evleri, özellikle gölleri, ormanları ve geniş tarım arazileriyle doğal zenginliği bol, şirin bir …

Kayseri Bünyan hangi Türk boyundan?

Ani göçlerle Bünyan'ın İlçe olmasına sebep olan Avşarlar, 24 oğuz boyundan Bozok koluna mensuptur. Kayseri ve ilçelerinde yaşayan Avşarlar, Kuzey Suriye'de ve Halep'te yaşayan Avşarların bir kısmıdır.

Sivas hangi Oğuz boyundan?

Alkaevli (Alkarevli) boyu Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biridir. Günümüz yerleşkesi Sivas civarıdır. Alkaevli Sivas'ta iç Anadolu bölgesinin en büyük aile bireyi olan Elbeyli ler adında 43 köye sahip olmalarıdır.

Yörükleri hangi boydan gelir?

Yörüklüğü, farklı bir etnik grup şeklinde göstermek, Türkmen ve Türk adından ayrı düşünmek mümkün değildir. Yörükler, etnik olarak Türklerin Türkmen/Oğuz kolundandırlar.

Köyün başı kimdir?

Köy muhtarı köy yönetiminin ve ihtiyar meclisinin başıdır. Köy Kanununa göre; köy işlerinde söz söylemek, emir vermek ve emrini yaptırmak muhtarın hakkıdır. Muhtar, köy derneği tarafından köylü kadın ve erkekler arasından seçilir.

Türkiye’nin en büyük köyü Hangi köy?

Türkiye İstatistik Kurumu'ndaki (TÜİK) verilere göre Türkiye'nin en büyük köyleri listesi açıklandı. Açıklanan listede 10 köy yer alıyor. TÜİK'te yar alan bilgilere göre Türkiye'nin en büyük köyü, 6 bin 776 nüfuslu Karabük'teki Bostanbükü köyü oldu.

Yahyalı eskiden nereye bağlıydı?

1913 yılında Belediye teşkilatına kavuşan şehrimiz, o yıllarda Niğde'ye bağlı bir kasaba iken, Cumhuriyet döneminde Develi ilçesine bağlı bir nahiye durumuna gelmiş ve 1954 yılında Kayseri'ye bağlı ilçesi statüsüne kavuşmuştur.

Dünyanın en büyük bakır madeni nerede?

Chuquicamata, Şili'nin kuzeyinde, Atacama Çölü'nde bir kent. Calama kentine yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Yeryüzündeki, insanlarca açılan en büyük yapay çukur olan Dünya'nın en büyük bakır madeni ile ünlüdür.

Adanada Ne madeni var?

Türkiye'deki maden zengini 4. bölge olan Adana; krom, demir, manganez, kurşun ve çinko yatakları açısından önem taşımaktadır. Adana'nın merkezi; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan Çukurova'nın merkezinde bulunur.