Fethiye’nin eski adı nedir?

Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır. Telmessos (Fethiye) M.Ö.545 (6. YY.)

Prensesi
fethiye

Neden Fethiye?

İsmini yüzyıllardır ortasından akan Paspatur suyundan alan eski kent, efsaneye göre; suyunu içen herkesi tekrar Fethiye'ye getirirmiş.

Fethiye Eskiden nereye bağlı?

Bu adın, Rumların "uzak diyar" anlamına gelen Makri adlandırmasından türediği düşünülmektedir. Özellikle turizm açısından gelişmiştir. 2022 yılındaki nüfusu 177.702'dir. Muğla'nın en büyük ilçesidir. Eskiden buraya bağlı Seydikemer'in ilçe olduğu 2013'e kadar ilin en fazla yüzölçümüne sahip ilçeydi.

Fethiye kız mı erkek mi?

Fethiye ismi bir kadın ismi olarak kullanılmaktadır. Kadın ismi olarak kullanılan Fethiye ismi aynı zamanda Türkiye'de bir ilçenin ismidir.

Neden Fethiye denir?

Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber Muğla İline bağlanan ilçenin ismi 1934 yılında;1913 yılında Şam'dan havalanarak bir süre sonra Teberiye yakınlarında uçağı düşürülerek şehit olan ilk pilotlarımızdan Fethi Bey'in ismi anısına Fethiye olarak değiştirilmiştir.

Beşkazalı ne demek?

Beşkaza adının anlamı, günümüzde Fethiye diye bilinen Likya döneminde Telmossoss, Meğri, Makri ve Mekri adlarıyla anılan, 1286 yılında Menteşe Beyliği'ne katılmasıyla beş kadılı yer manasına gelir.

Rumca Megri ne demek?

Akdeniz ve Ege'nin buluştuğu noktada bulunan ilçemizin eski adı Meğri'dir. Bu isim, Rumca''da'dır ve anlamı “uzak diyar”dır..

Fethiyelilere neden beşkazalı nedir?

beşkaza ; nam-ı diğer fethiye. menteşeoğulları beyliği döneminde , muhitindeki beş kazanın en büyüğü olması sebebiyle bu ismi almıştır.halen de fethiyeliler ,beşkazalılar diye anılır.

Yaser kız mı erkek mi?

Yaser ismi genel olarak erkek çocuklarına verilmekte olan bir ismi teşkil eder.

Feyza kız mı erkek mi?

Kız çocuklarına isim olarak verilen Feyza, Arapça kökenli bir sözcüktür. Arapçada Feyz kökünden gelen sözcük, verimlilik ve bolluk bereket anlamlarında kullanılmaktadır.

Fethiye pahalı mı?

Hemen cevap vermek gerekirse Fethiye'de hayat tahmin ettiğiniz kadar da pahalı değildir. Diğer turizm bölgelerinden Bodrum yada Marmaris ile kıyaslandığı zaman ise çokta uygun kalmaktadır. Ayrıca Fethiye'de kışın ne yapılır gibi bir soru hiç aklınıza takılmasın. Çünkü kışın da bu ilçede hayat durmuyor, devam ediyor.

Rumca kim konuşur?

Ses (yardım·bilgi)), Rumca ya da Helence, Yunanistan, Kıbrıs, Arnavutluk ve Doğu Akdeniz ile Karadeniz çevresinde konuşulan bir dil. Yunanistan'da tek başına, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde ise Türkçe ile birlikte resmî dildir.

Çiniya ne demek?

Çiniya: Tavuk gübresi.