Jüt halı ne demek?

Yüksek dayanıklılığa sahip olan ve ev dekorasyonlarının önemli bir parçası olan jüt halı nedir? Ihlamurgiller ailesinden olan ve özellikler sıcak iklim koşullarına sahip bölgelerde yetişen jüt bitkisinden üretilen ip ile yapılan dokuma halılardır.

Halı

Dot taban ne demek?

Tüy dökmeyen Halı, Alt Tabanı (dot taban) Silikon Boncuk Noktalama Taban. Kolay Dökülmez, Parçalanmaz Kaymaz Tabanlı Halıdır. Kumaş Üzerine Dijital Baskı Yapılır.

Viskon halı ne demek?

Viskon halı; parlak bir görünüme sahip, yumuşak bir halı türüdür. Bu halıların malzemesi doğal liflerden elde edilir. Her bir model el dokuması ile üretilir.

Hav yüksekliği ne demek?

Hav Yüksekliği

Halının en üst kısmının yerden yüksekliği diyebiliriz. Hav kelimeside halının üzerinde yer alan ipliklerdir. Halınız hem yumuşak hem de kolay temizlensin istiyorsanız 6 mm – 12 mm arası hav yüksekliği olan kaliteli halı modelleri seçmenizi tavsiye ederim.

Sisal halı ne demek?

Sisal Halı, doğal bir lif olan sisal bitkisinden (Agave sisalana) üretilen dayanıklı ve çevre dostu bir halı türüdür. Sisal, Meksika'nın Yucatan Yarımadası kökenli olup, 19. yüzyıldan beri dünya çapında tarım ve endüstriyel kullanım için yetiştirilmektedir.

Dot taban dökülme yapar mı?

Tüy dökmeyen Halı, Alt Tabanı (dot taban) Silikon Boncuk Noktalama Taban. Kolay Dökülmez, Parçalanmaz Kaymaz Tabanlı Halıdır.

PVC Dot taban nedir?

Dot Taban (Nokta Taban) : Pvc'den elde edilen bu taban yumuşak dokuludur, en kaygan zeminlerde bile yüksek tutunma özelliğine sahiptir. Koku ve dökülme yapmaz. Her alanda kullanılabilmektedir.

Süngerli Dot taban nedir?

Tüy Dökmeyen Halı Alt Tabanı ( Dot Taban )Silikon Boncuk Noktalama Taban(Dökülmez-Parçalanmaz) Kaymaz Tabanlı Halıdır Üst Yüzey Sünger Yumuşaklığında Baskılı Kumaştır-İplik Değildir Tüysüz Kumaş Temizlik Önerileri: Silinebilir Yüzeye Sahiptir. Ilık Ve Sabunlu Suyla Silebilirsiniz.

Bambu halı ne demek?

Hamur üzerinden liflendirme tekniği uygulanmasıyla bambu iplikleri oluşturulur. Genellikle makine dokuması ile oluşturulan bambu ipliklerinden dokuma olan kilimler üretilir. Bu ürünler yumuşak dokusu yada parlak görüntüsü nedeniyle ipek görünümlü bambu halı olarak da bilinir.

Viskon halı iyi mi?

Salon, oturma odası, antre, çocuk odası gibi alanlarda viskon halıların kullanımı daha uygundur. Bu halıların bir özelliği de çok dayanıklı olmaları ve uzun yıllar kullanılabilmeleridir. Elastik yapısı sayesinde uzun süreli kullanımlarda dahi halı yüzeyinde ya da tabanında deformasyonlar görülmez.

Polyester halı ne demek?

Polyester halı, olağanüstü bir yumuşaklık ve renk canlılığı sağlar. Temizlemeleri kolay olan polyester halı modeli leke ve solmaya karşı doğal olarak dayanıklıdır. Naylon veya yünden daha düşük maliyetli olan polyester, oldukça kullanışlı bir halı malzemesidir.

Hav alma ne demek?

Temiz havalı bir yere çıkarak dolaşmak, dinlenmek, ciğerlere temiz hava çekmek.

Yüksek havlı ne demek?

Hav, halınızın kumaş ilmeklerini, yani halıyı bu kadar popüler ve dayanıklı kılan yumuşak yüzey anlamına gelir. Bir halıya "yüksek tüy" deniyorsa, bu, liflerin daha uzun ve daha gevşek olduğu anlamına gelir.

Hav yüksekliği nasıl ölçülür?

Karo halı ürünlerinde malzemenin yerden olan yüksekliğine, hav yüksekliği adı verilir. Bu aslında bir ölçü birimidir. Normalde metre hesabıyla yapılan yükseklik değerlendirmeleri, halılarda hav birimiyle ifade edilmektedir. Yüzeyde bulunan iplerin ucuna kadar olan kısım ölçülür ve net bir veri elde edilir.

Loop halı ne demek?

Loop Pile : Bukle halı traşlanmamış uçlu ( geri dönük dokuma ) anlamındadır.

Şönil halı ne demek?

Antialerjik özelliği sayesinde çocuklu evler ve alerjik hastalığı olan müşterilerin rahatlıkla tercih ederek kullanım sağlayabileceği bir üründür. Şönil iplik halı, çoğunlukla ince bir yüzey olarak halıya eklemesi yapılır. Yapısı kolay kolay bozulmayan, yıllara meydan okuyabilen kalitede üretilir.

Dot taban hali ne demek?

Dot taban, kumaş üzerine dijital baskılı üst yüzeyi sünger yumuşaklığında kolay dökülmeyen parçalanma ya da kayma yapmayan alt tabanı silikon boncuk noktalama taban halılara Dot Taban Halılar denir. Kaymaz Taban Halı özelliğine sahip olan Dot Taban Halılar, kullanım açısından oldukça tercih edilen bir modeldir.

Dot taban kayar mı?

Tüy dökmeyen Halı, Alt Tabanı (dot taban) Silikon Boncuk Noktalama Taban. Kolay Dökülmez, Parçalanmaz Kaymaz Tabanlı Halıdır.

Termo taban ne demek?

Ayakkabıda termo taban teknolojisi, ayakkabı içindeki sıcaklığı ayarlamak ve ayağı konforlu tutmak için kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji, ayakkabı içindeki hava akışını düzenleyerek, ayakların terlemesini önleyebilir ve aşırı terlemeye bağlı kötü kokuların oluşmasını engelleyebilir.

Kaymaz Dot taban ne demek?

Tüy dökmeyen Halı, Alt Tabanı (dot taban) Silikon Boncuk Noktalama Taban. Kolay Dökülmez, Parçalanmaz Kaymaz Tabanlı Halıdır. Kumaş Üzerine Dijital Baskı Yapılır.

Pvc taban iyi mi?

Pvc taban dayanıklılık konusunda tercih edilen bir malzeme midir sorusuna cevap olarak ayakkabı alt tabanı olarak tercih edilen pvc malzeme ucuza mal olmasının yanı sıra yapısı dolayısıyla dayanıklı olması sebebiyle de ayakkabı üreticileri tarafından tercih edilen bir taban türüdür denilebilir.

Şönil taban nedir?

Tüm şönil halılarımız %80 dokuma pamuk kaymaz tabana sahipdir. Şönil taban kaymaz özelliğe sahip, tamamen organik iplikten üretilen, yıkama sonrası kırılma yapmayan ve içinde kirli su tutmayan, yumuşak dokulu ve özellikle çocuklar için antialerjik özellikleri daha üst seviyede olan taban çeşididir.

Jüt taban ne demek?

Jüt halılar, genellikle dokumasız bir yapıya sahip olup evlerde veya ticari mekanlarda kullanılan dekoratif bir zemin kaplaması olarak tercih edilir. Doğal bir his ve görünüm sağlarlar; lekelere ve aşınmaya karşı hassas olabilirler.

Kaymaz taban nasıl olur?

Kaymaz tabanlı halılar, genellikle özel bir lateks veya kauçuk taban ile üretilir.Bu taban, halının zemine sıkıca oturmasını sağlar ve kaymayı engeller. Böylece, koridorlar, merdivenler veya diğer kaygan yüzeylerde oldukça güvenli bir yürüme alanı sağlıyor.

Bambu halı iyi mi?

Bambu halılar, bambu bitkisinin lifinden üretilmektedir ve bu yüzden sentetik olmayan organik bir yapıya sahiptir. Sağlık yönünden bakıldığında yünden sonraki en sağlıklı halı üretim malzemesidir. Bambu ipliğinden dolayı anti alerjik, anti bakteriyel, anti statiktir. Vücutta herhangi bir elektriklenme yapmaz.

Halının bambu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bambu halı: Bambu halıları anlamanın en kolay yolu sahip olduğu parlaklıktır. Ekolojik bir halı türü olan bambu en sağlıklı halı türlerinden biridir. Yumuşak/Soft Naylon: Yüne en çok benzeyen ve yün ile en çok karıştırılan halı türüdür. Bu halılar antialerjik ve antibakteriyel olabilmektedir.

Leke tutmayan halı nedir?

Leke tutmayan halı, fabrikada genellikle halı daha üretilmeden halının ipliklerine liflerine kire karşı koruyucu kimyasal maddeler işlenir. İpliğin etrafında bariyer görevi görür. İpliğin yapısında nano seviye boşluklar , artı eksi iyonlar vardır.

Viskon halı ne demek?

Viskon halı; akrilik, ipek, iplik, yün, bambu gibi malzemelerden yapıldığı için birbirinden farklı özellikler taşır. Ancak ürünlerin en belirgin özelliği, yumuşak ve parlak dokusudur. Sentetik ve doğal materyallerin karışımı olan akrilik viskon kumaşlar, iki materyalin de önemli özelliklerine sahiptir.