Lütfü Özel kimdir?

2014-15 öğretim yılından beri Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Spor Gazeteciliği dersi vermekteyim. 2002 yılından beri Satranç Federasyonu Yönetim ve Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Yapmaya devam etmekteyim. TRT Haber Merkezi spikeri Gülden Özel'le evliyim.

Lütfü

Lütfü Savaş ne mezunu?

23 Mart 1965 tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü köyünde Türkmen kökenli bir ailede doğan Lütfü Savaş, çocukluk ve gençlik yıllarını Antakya'nın Havuzlar Mahallesinde geçirdi. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Lütfü Tınç kimdir?

Laparoskopi ve Robotik Cerrahi üzerine uzmanlaşan Dr. Lütfi Tunç 2003 yılından itibaren ürolojide (prostat kanseri, böbrek kanseri, böbrek üstü bezi hastalığı, mesane kanseri, vs.) laparoskopik cerrahi ameliyatlarına başladı. 2007 yılında Türkiye'de Doçentlik ünvanını aldı.

Lütfü Özel hangi takımı tutuyor?

hakkında yazılan 7 entry'nin 6'sı, yorumlarını taraflı yaptığı, galatasaray'a antipati beslediği yönünde. her gün izlemiyorum ama denk geldiğim kadarıyla bu teze katıldığımı belirteyim bir fenerbahçeli olarak. neyse bu kısımdan bahsedilmiş zaten yeteri olarak. ben kendi sıkıntımdan bahsedeyim.

Lütfü Savaş Akp’den neden ayrıldı?

Görev yaptığı süre içerisinde başta Asi Nehri'nin temizlenmesi olmak üzere birçok hizmette bulundu. Ancak 2014 Türkiye yerel seçimleri'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak göstermesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa etti.

Lütfü Savaş ın eşi kimdir?

Nazan Savaş ile evli olan Lüftü Savaş, 2 çocuk babasıdır. Evli ve iki çocuk babası olan Lütfü Savaş'ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan hangi takımı tutuyor?

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu diğer adıyla Kasımpaşa Stadyumu, İstanbul'da bulunan 14,234 koltuk kapasiteli staddır. Bu stad 2010 yılında restore edilmiştir ve UEFA kriterlerine göre hazırlanmıştır. Stad Kasımpaşa SK'nın iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk hangi takımı tutuyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Fenerbahçeli'ydi. Atatürk, 10 Ağustos 1928 günü, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra üçü Galatasaraylı ve ikisi Fenerbahçeli olan beş kişinin önünde aynen şunları söyledi: "Burada üçe üçüz… Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!"

Lütfü Savaş hangi köyden?

23 Mart 1965 tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü köyünde Türkmen kökenli bir ailede doğan Lütfü Savaş, çocukluk ve gençlik yıllarını Antakya'nın Havuzlar Mahallesinde geçirdi. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Savaşın kaç çocuğu var?

Ünlülerin bilinmeyen çocukları Perihan Savaş'ın Yılmaz Zafer ile yaptığı evlilikten Savaş Zafer adında bir oğlu var. Eşini genç yaşta yitiren Savaş oğluna hem annelik hem babalık yaptı. Savaş'ın kızı Zübeyde Melek'in babası İbrahim Tatlıses'in Savaş Zafer ile de arası iyi.

Kemal Kılıçdaroğlu kaç oy aldı?

14 Mayıs 2023'te yapılmış olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı oldu. Kılıçdaroğlu, oyların %44,88'ini alarak 2. sırada tamamladı; en yakın rakibi Recep Tayyip Erdoğan ise %49,52 oy aldı.

Hatay ilimizin eski ismi nedir?

Hatay, 1930'larda ortaya atılmış bir yer adıdır. Osmanlı döneminde bugünkü Hatay'ın kapsadığı topraklar İskenderun ve / veya Antakya olarak adlandırılıyordu.

Hatay halkı nereden gelmiştir?

MÖ. 1200`lü yıllardan önce Fenikeli`ler burada "Myriaydus" adıyla bir koloni kurdular. Burası M.0. 1200`den sonra merkezi Reyhanlı olan geç devir Hattini krallığına bağlandı. MÖ. 7. yüzyılda Türk asıllı bir millet olan Hurriler`in eline geçen İskenderun ve çevresi MÖ. 6. yüzyılda Perslerin eline geçmiştir.

Hatayda hangi ırklar var?

Hatay'da Türkler, Araplar, Ermeniler gibi farklı etnik kökene sahip topluluklar, kendi etnik kimliklerine sahip çıkmakla birlikte birbirlerine saygı göstermektedir. Hatay'da Türk-Sünni topluluğun yanında Arap-Alevi nüfus da azımsanmayacak düzeydedir. Bunların dışında, Arap-Sünnilerin de sayısı fazladır.