Kayakta lift ne demek?

Bir pistin başlangıç noktasına taşıyan mekanik aletlerin geneline ise lift deniyor.

Telesiyej

Alpin kayak nedir?

Alpin Kayak Stili

Yokuş aşağı, sarp bir eğimli yamaçtan aşağı doğru kayak yaparken en hızlı bireysel zamanı almak için yapılan mücadeleyi ifade ediyor. Bu stilde genellikle disiplinin en uzun rotaları çiziliyor ve sporcular yüksek bir hız performansı sergiliyorlar.

Kar teleferiği adı nedir?

Telesiyej, kayak merkezlerinde kurulu olanlar çoğunlukla sandalye şeklinde, kamplar ve yerleşim yerleri arasında çalışanlar ise çoğunlukla kabin şeklinde olan küçük bir teleferik tipidir. Kabin şeklinde olanlara bazı ülkelerde gondol ya da telekabin de denir.

Kırmızı Pist ne demek?

Mavi renkli pistler yeni başlayan kayakçılar için uygundur. Kırmızı renkli pistler orta düzeyli kayakçılar için uygundur. Siyah renkli pistler iyi düzeyde kayakçılar için uygundur.

Skipass cebi nedir?

Skipass cebi

Skipass kartını çıkarmanıza gerek yok! Kolda, teleferiğe çıkmak için kullanılan skipass kartınıza hızlıca ulaşabilmenizi sağlayan skipass cebi bulunur.

Cross kayak ne demek?

Kros kayağını Alp kayağından ayıran en belirgin özellik, ayakkabıları kayaklara sabitlemeyi sağlayan bağlamalarıdır. Kros kayakçısının ayağı, kayağa ayakkabının parmak ucundan bağlıdır, yani topuklar serbesttir. Topuğun serbest olması, alp kayağının aksine, eğimli alanları çıkabilmede kolaylık sağlar.

Dev slalom nedir?

Büyük slalom, kayak sporunda Alp disiplini yarışlardan biridir. Büyük slalomda, iniş güzergâhındaki bayrakların aralıkları slalom parkurundakilerden büyük olmalıdır. Büyük slalom yarışçılarının kayakları "süper büyük slalom" ile " kayaklarından biraz daha kısayken, slalom kayaklarından uzundur.

Kayak telemark ne demek?

Telemark kayak: Telemark, Alp ve Kuzey kayak dallarının birleşiminden oluşmuş bir kayma tekniğidir. Kayak ayakkabılarının sadece ucunun kayağa sabitlendiği ve topuk bölgesinin serbest kaldığı, her türlü zeminde kaymaya uygun bir dönüş tekniktir. Telemark kayak tarihinin en eskilerindendir diyebiliriz.

Telesiyej ve teleferik arasındaki fark nedir?

Teleferikler şehir merkezlerinde araçlarını bırakan ya da kayak tatiline uçakla seyahat eden yolcular için merkezden dağa en hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sağlayan, dört yanı kapalı kabinlerden oluşan araçlar iken; Telesiyej ve Teleskiler yalnızca kayak merkezlerinde bulunan ve pistlere ulaşım sağlayan lift hizmeti …

Uludağ telesiyej nedir?

Bursa'nın şehir simgelerinden biri olan Bursa Teleferik aynı zamanda halatlı taşımacılık alanında 9 km yatay uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun teleferik hattıdır. İstasyonlarında bulunan eğlence merkezleri ve alışveriş dükkanları ile aynı zamanda bir yaşam merkezidir.

Telesiyej nasıl çalışır?

Çift-tek halatlı yolların iki halatı 1 – 3 m aralıkla paralel olarak çalışır, araçlar (kabinler) iki tutucu ile halatlara bağlanırlar. Her iki halat eşit hız ile hareket ederek kabinlerin dönmeleri önlenmektedir.

Siyah pist ne demek?

Siyah renkli kayak pistleri; zor pistler, minimum %60, maksimum %100 eğimli (yani maksimum 45 dereceli bir açıya sahip) en az pist genişliği ise 40 ile 60 m arasında. (Diklik artıkça, genişlik de artar) Siyah bir pistin içinde kırmızı kısımlar bulunabilir ve bu kısımlar, genel ortalama eğimi etkiler.

Pist ihlali ne demek?

Pist ihlali: Havaalanında meydana gelen ve hava aracının iniş ve kalkış yapması için ayrılmış olan bir yüzeydeki korunan alan üzerinde yanlış bir hava aracının, aracın veya kişinin bulunmasını içe- ren her nevi hadise.

Pist alanı ne demek?

Pist: Uçakların inişi ve kalkışı için hazırlanmış bir kara havaalanı üzerinde belirlenmiş bir dikdörtgen alan. Pist sonu emniyet alanı (RESA).

Lift hizmeti nedir?

LIFT, anal fistül tedavisinde kullanılan minimal invaziv bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntem, fistül kanalının cerrahi olarak ligasyonu yoluyla tedaviyi amaçlar. Fistül kanalı, intersfinkterik bir trakt üzerinden lokalize edilir ve cerrahi olarak bağlanır.

Skipass ne işe yarar?

Skipass özet olarak kayak merkezlerinde bulunan Telesiyej, Teleski (T-Bar), Teleferik gibi ulaşım araçlarına binebilmek için gerekli olan bilete/karta verilen isimdir.

Carving kayak ne demek?

Carving olarak da adlandırılan yeni tip kayakların en önemli özelliği kara temas eden yüzeyin geniş olması. Kayak boyunun seçiminde bazı kriterlere dikkat etmeliyiz. Bunlar kayakçının boy ve kilosu kayak seviyesi ve yapılmak istenen deneyimler. Yeni tip kayaklarda boy ve kilonuz arttıkça kayak boyu da artacaktır.

Mukavemet kayağı nedir?

karlı ortamda ulaşım zorluğuna tepki olarak iskandinavya'da doğmuştur, diğer adı cross country'dir. amaç, doğru tekniği kullanarak enerjiyi en verimli şekilde kullanmak, ve minimum efor ile maksimum yol katedebilmektir. bu sebeple adı mukavemet kayağı olarak da geçer.

Kaç çeşit kayak vardır?

Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından belirlenen altı farklı kayak disiplini bulunuyor. Bunlar; Alpin, Kros, Atlama, Nordik, Serbest Stil ve Snowboard olarak ayrılıyor.

Slalom atmak ne demek?

Zikzak çizerek hareket etme ya da bir yere ulaşma olarak da kullanılmaktadır. Slalom kelimesinin TDK sözlük anlamı ise çubuklar ile hazırlanan bir parkur olarak çevrilmektedir. Bu parkurda zikzaklar çizerek ilerlemeye slalom adı verilmektedir.

Slalom yapmak ne demek?

Slalom, direkler veya kapılar arasında kayak yapmayı içeren bir dağ kayağı ve snowboard disiplinidir. Bunlar Büyük slalom, Süper büyük slalom ve İniş disiplini olanlardan daha yakın aralıklıdır ve hızlı ve daha kısa dönüşler gerektirir.

Slalom hangi spor?

Büyük slalom, kayak sporunda Alp disiplini yarışlardan biridir. Büyük slalomda, iniş güzergâhındaki bayrakların aralıkları slalom parkurundakilerden büyük olmalıdır.

Bluebird kar ne demek?

GÜNEŞLİ GÜN (BLUEBIRD DAY)

Üstünüzde açık bir gökyüzünün olduğu, güneşin parladığı ve ayağının altında taze karın olduğu günlerdir.

Alpin kayak ne demek?

Alpin Kayak Stili

Yokuş aşağı, sarp bir eğimli yamaçtan aşağı doğru kayak yaparken en hızlı bireysel zamanı almak için yapılan mücadeleyi ifade ediyor. Bu stilde genellikle disiplinin en uzun rotaları çiziliyor ve sporcular yüksek bir hız performansı sergiliyorlar.

Telesiyej kaç kişilik?

Antalya İl Merkezine : 140 km uzaklıktadır. Mekanik Tesisler: Kayak merkezinde saatte 1000 kişiyi taşıyabilen 1211 m uzunluğunda 1. telesiyej, saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 m uzunluğunda 2.