9 Temmuz da ne oldu?

9 Temmuz – Dünya Şekerli Kurabiye Günü: Bu özel gün, lezzetli ve tatlı şekerli kurabiyeleri kutlamak için ayrılmıştır. Şekerli kurabiyeler, birçok kişi tarafından sevilen ve keyifli bir atıştırmalık olarak bilinir.

Temmuz

7 Temmuz 1996 Ne oldu?

1996 – Wimbledon Tenis Turnuvası'nı Richard Krajicek kazandı. (turnuvayı kazanan ilk Hollandalı). 1998 – Başbakan Mesut Yılmaz'ın gezisi sırasında Makedonya'da Üsküp yakınlarında meydana gelen kazada, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Milletvekili Şinasi Altıner, gazeteci Fikret Bila, koruma polisi ve şoför yaralandı.

4 temmuzda neler oldu?

4 Temmuz günü 13 koloninin İngiliz yönetiminden çıkarak ABD'yi oluşturması kutlanıyor. Bu tarih ABD takvimlerinin en önemli günü olsa da aslında kolonilerin İngiliz yönetiminden ayrılması tam olarak 4 Temmuz tarihinde yaşanmadı. Kolonilerin temsilcileri 2 Temmuz 1776'da bağımsızlık için oy kullandı.

17 Temmuz olayı nedir?

MH17 sefer sayılı yolcu uçağına ne olmuştu? Olay, Ukrayna'da hükümet güçleri ve Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar arasındaki çatışmaların zirve yaptığı dönemde yaşanmıştı. Amsterdam'dan 17 Temmuz 2014'te Kuala Lumpur'a gitmek üzere havalanan uçakla temas, Rusya-Ukrayna sınırına 50 kilometre kala kaybedilmişti.

1 Ocak günü ne oldu?

1 Ocak her yıl "Dünya Kutup Ayısı Dalışı Günü" olarak kutlanır. Bu heyecan verici etkinlikte cesur ve maceraperest insanlar, soğuk sulara girmek için kendilerini dondurucu soğuk suya bırakırlar.

3 Ocak tarihinde ne oldu?

Akdeniz'in incisi Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

14 Şubat 1996 Ne oldu?

1996 – Emekli olduktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katılan eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Nusret Demiral, "Ezan Türkçe okunmalı" deyince, partiden ihraç edildi.

7 şubat da ne oldu?

1941 – Britanyalılar, Bingazi'yi aldı. 1942 – Hırvat Naziler, Banja Luka'da aralarında 551 çocuğun da bulunduğu 2 bin 300 sivil Sırpı katlettiler. 1952 – Türkiye'de mevcut olan Oda ve Borsaların yetkilileri, bir araya gelerek teşkil ettikleri Genel Kurulla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kuruldu.

6 Agustos 1997 ne oldu?

1997 – Kore Hava Yolları'na ait Boeing 747 tipi bir yolcu uçağı, Guam'a inişe geçtiği sırada düştü: 228 kişi öldü. 2007 – Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümetini kurmak üzere görevlendirildi.

6 Temmuz da ne oldu?

6 Temmuz – Dünya Öpüşme Günü: Bu özel gün, öpüşmenin romantik ilişkilerde ve sevgi dolu bağlarda önemini kutlamak için ayrılmıştır. Öpüşme, duygusal bağları güçlendirir, sevgi ve yakınlık hissiyatını artırır. Dünya Öpüşme Günü, insanları sevdikleriyle paylaşacakları öpücüklerle bir araya gelmeye teşvik eder.

3 Ocak ve 4 Temmuz’da ne olur?

Günöte: Güneş etrafında dolanan bir gökcisminin güneşe en uzak olduğu noktadır. Afel olarak da adlandırılır. Dünya, Güneş etrafındaki dönüşü sırasında günberi noktasına 03-04 Ocak tarihinde, günöte noktasına ise 04-06 Temmuz tarihinde gelir.

14 Temmuz da ne oldu?

Dünya'nın her yanındaki Fransızlar 14 Temmuz günü Bastille Gün'ünde Fransız Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlar. Paris'teki kutlamalar her zaman en çarpıcı olanlardır. Eiffel Kulesi bayramın sembollerinden biri. Fransız bayrağındaki 3 renk bayram boyunca en estetik hallerde Fransız şehirlerinin sokaklarını süsler.

20 Temmuz olayı nedir?

20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda Türk toplumunun hakları ve güvenliği teminat altına alınmış ve adaya bir süre barış ve huzur hâkim olmuştur.

16 Temmuz neden önemli?

16 Temmuz:

1942 – Fransa'daki en büyük Yahudi tutuklanması: 12.884 Yahudi Auschwitz'e gönderilmek üzere tutuklandı. 1945 – Manhattan Projesi gereğince Amerika Birleşik Devletleri yakınlarında ilk atom bombası denemesi yapıldı. 1969 – Apollo 11 Cape Kennedy uzay üssünden fırlatıldı.

8 Ocak dünyada ne oldu?

8 Ocak Dünya'nın Dönüş (Rotasyon) Günü, Fransız Fizikçi Leon Foucault'un, Dünya'nın 1851'de kendi ekseni üzerinde döndüğünü Foucault Sarkaçları ile gösterdiği günün yıldönümünde kutlanmaktadır.

1 Ocak neden herkesin doğum günü?

Bu durum, Kürtler arasında 1 Ocak'ın bir doğum günü olarak kabul edilmesine neden olmuştur. 1 Ocak'ın Kürtlerin doğum günü olarak kabul edilmesini simgeleyen bir gelenek de vardır. Bu geleneğe göre, 1 Ocak'ta Kürtlerin doğum günlerini kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenir.

2 Şubat Dünya Ne günü?

Sulak alanlarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü vesilesiyle bir kez daha toplumun her kesiminden sulak alanların korunması konusunda en yüksek hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

3 martta ne olacak?

20 Aralık 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 68. Toplantısında; yaban hayatının önemine dikkat çekmek amacıyla, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi'nin (CITES) 1973 yılında imzalandığı gün olan 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan …

4 Ocak Dünya ne?

Dünya Braille Günü, görme engelliler tarafında kullanılan Braille (kabartma yazı) alfabesinin mucidi Louis Braille'nin doğum gününde kutlanır.

Şubat ayı neden 28 gün?

Yılın 12 ayından birisi olan şubat ayı dört yılda bir 29 gün çekiyor. Her 4 yılda bir 365 gün 6 saatten artan saatlerin toplamı 1 gün ediyor. Bu da şubat ayının 4 yılda bir 29 gün çekmesine sebebiyet veriyor. Yılın son iki basamağı 4'e tam bölünüyorsa 29, tam bölünmüyor ise 28 gün çeker.

16 Şubat 1999 Ne oldu?

1999 – Özbekistan'nın başkenti Taşkent'te, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'a suikast girişimi yapıldı. Kerimov, saldırıdan şans eseri kurtuldu. Fakat 15 Özbek asker hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

17 Agustos 1996 ne oldu?

1996 – Rusya ile Çeçenistan arasında Birinci Çeçen Savaşı için resmî olarak ateşkes antlaşması imzalandı.

8 Şubat Dünya ne?

8 Şubat her yıl "Dünya Gül ve Zenginleş Günü" olarak kutlanır.

13 Şubat da ne oldu?

Dünya Savaşı: SSCB birlikleri, Budapeşte'yi Almanlardan geri aldı. Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri, Almanya'nın Dresden kentini bombalamaya başladı. 1949 – Fenerbahçe'nin yeni stadı açıldı. 1960 – Fransa, BM ve Amerika Birleşik Devletleri'nin itirazlarına rağmen, Büyük Sahra'da atom bombası patlattı.

5 Şubat neden önemli?

1924 – Nezihe Muhittin'in Başkanlığında Türk Kadınlar Birliği kuruldu. 1924 – Greenwich Gözlemevi, saat başı sinyallerini yayınlamaya başladı. 1932 – İlk Türk tangosu olan Mazi Kalbimde Bir Yaradır, Seyyan Hanım tarafından ilk kez yorumlandı. 1932 – İlk Türkçe hutbe, Süleymaniye Camii'nde okundu.

5 Ağustos neden önemli?

5 Ağustos – Dünya Köpek Gibi Yürüme Günü (Work Like a Dog Day): Bu özel gün, köpeklerin çalışkanlığını ve sadakatini kutlamak amacıyla ayrılmıştır.

31 Ağustos da ne oldu?

31 Ağustos – Dünya Dışarıda Yeme Günü (Eat Outside Day): Bu özel gün, açık havada yemek yemenin keyfini kutlamak için düzenlenir. Dünya Dışarıda Yeme Günü, insanları evlerin dışında, doğanın güzellikleriyle çevrili mekanlarda yemek yemeye teşvik eder.

14 Eylül 1997 Ne oldu?

1997 – Van'da gerilim hattına takılan askeri helikopterin düşmesi sonucu 10 asker hayatını kaybetti.

Neden herkesin doğum günü 1 Temmuz?

Eski kuşakların hemen hepsinin doğum tarihi neden 1 Temmuz olarak kayda geçmiş? Eskiden doğum tarihi meçhul kimselere 1 Ocak yazılırdı. Yılın orta günü olan 1 Temmuz olarak değiştirildi.

4 Temmuz ne ifade ediyor?

1776 – Amerikan Bağımsızlık Bildirisi; Amerikan Kongresi, Büyük Britanya'dan bağımsızlığını ilan etti. ABD'nin kuruluş günü olarak kutlanmaktadır.

4 Temmuz tarihine ne denir?

Amerikan Bağımsızlık Günü (İngilizce: Independence Day), veya halk arasında bilinen ismiyle Fourth of July (lit. "Temmuz'un dördü"), 4 Temmuz 1776'da yayınlanan Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'ni anmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde her sene düzenli olarak kutlanan ve federal bir tatil sayılan gündür.

7 Temmuz neden önemli?

7 Temmuz: İslam yeni yılı – Islam

Bu gün, Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye göçü olan Hicret ile başlayan İslami takvime göre 1446 yılının ilk günüdür.

13 Temmuz günü ne oldu?

Yazı önce "Hollywoodland" şeklindeyken, 1949 yılındaki yenileme sırasında son dört harf atılmıştır. 1930 – İlk Dünya Futbol Şampiyonası, Uruguay'da başladı. 1937 – Fransa, Hatay'ın bağımsızlığını resmen ilan etti. 1938 – İstanbul'da yapılan ilk Türk uçağı, Ankara yolunda düştü.

3 Temmuz neden önemli?

2010-11 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'in bazı müsabakalarında şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiası üzerine başlatılmıştır. 3 Temmuz 2011 tarihinde yapılan operasyonla halkın haberdar olduğu bu büyük dava, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatılmıştır.

4 Temmuz Neyin kurtuluşu?

1776 – Amerikan Bağımsızlık Bildirisi; Amerikan Kongresi, Büyük Britanya'dan bağımsızlığını ilan etti. ABD'nin kuruluş günü olarak kutlanmaktadır.

4 Temmuz ne anlama gelir?

Amerikan Bağımsızlık Günü (İngilizce: Independence Day), veya halk arasında bilinen ismiyle Fourth of July (lit. "Temmuz'un dördü"), 4 Temmuz 1776'da yayınlanan Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'ni anmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde her sene düzenli olarak kutlanan ve federal bir tatil sayılan gündür.