2023 başkan adayları kimler?

21 Mart 2023 tarihinde Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, Sinan Oğan, Ahmet Özal, Davut Turan, Erkan Trükten, Yakup Türkal, İrfan Uzun ve Halil Murat Ünver'in adaylıkları YSK tarafından kabul edildi.

Adayları
mırac

Cumhurbaşkanlığı adayları kimler?

Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Cumhurbaşkanı adayları ne zaman?

20 Mart 2023 tarihinde CHP TBMM grubu, oy birliği ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu partinin 13. cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. İYİ Parti 21 Mart 2023 tarihinde 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için TBMM grup kararı aldı.

Recep Tayyip Erdoğan maaşı ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM'ye gönderilen 2024 yılı bütçe yasa teklifiyle, Cumhurbaşkanı'nın yıllık brüt maaş ödeneği 2 milyon 196 bin liraya çıkarıldı. Buna göre Erdoğan'ın aylık brüt maaşı da 43 bin lira daha artırılarak 140 bin liradan 1 Ocak 2024 itibariyle 183 bin liraya yükseldi.

100 bin imza ne demek?

Vatandaşlar aday olarak görmek istedikleri isimler için kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor. Bu işlem internet üzerinden elektronik imzayla yapılmıyor. 100 bin seçmen tarafından aday gösterilen kişiye, talebi halinde başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek.

Cumhurbaşkanı adayı ölürse ne olur?

2- İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin ölümü veya seçilme yeterliğini kaybetmesi hâlinde, ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır. Bunların dışındaki sebeplerle boşalma olması hâlinde ikame yoluna gidilemez.

Recep Tayyip Erdoğan ne mezunu?

İlkokul eğitimini aldığı Kasımpaşa'daki Piyalepaşa İlkokulundan 1965'te, lise eğitimini aldığı ve yatılı olarak okuduğu Fatih'teki İstanbul İmam Hatip Lisesinden ise 1973'te mezun oldu. 2017 yılında okuduğu liseye adı verildi. İstanbul İmam Hatip Lisesinde okuduğu dönemde Camialtıspor'da amatör olarak futbol oynadı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın hastalığı nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gastroenterit teşhisi konduğunu açıkladı. Koca, bugün Konya'da katıldığı açılış töreninde Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu 2023 maaşı ne kadar?

İşte detaylar… KEMAL KILIÇDAROĞLU MAAŞI NE KADAR, NE KADAR BAĞIŞLADI? Devletten de genel müdür emeklisi; Üç aylık maaşı 155 bin 900 lira. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 ayda bir aldığı maaş miktarı 388 bin 880 TL oluyor.

Bir kaymakam maaşı ne kadar?

2024 kaymakam maaşı da 2024 memur maaş zammı ile birlikte artmış durumda. Kademe ve derecesi 1/4 olan 2024 kaymakam maaşı 63 bin TL bin TL civarında olacak şekilde hesaplanmıştır.

100000 imza kim veriyor?

Vatandaşlar aday olarak görmek istedikleri isimler için kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor. Bu işlem internet üzerinden elektronik imzayla yapılmıyor. 100 bin seçmen tarafından aday gösterilen kişiye, talebi halinde başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek.

İmza ne kadar önemli?

İmza, belirli bir konudaki iradeyi dışa yansıtan bir araçtır. İmza sayesinde bir beyanın veya işlemin sahibine olan aidiyeti tespit edilebilir. İmzanın bu denli önemli oluşu, imza atamayanların hukuki işlem yapabilmesi veya uyuşmazlık çıkması halinde bu kişilerin delil sağlaması bakımından da özellik taşımaktadır.

CB imza nasıl verilir?

Sol elinin baş parmağı olmayanların hangi parmağını bastığı listenin imza bölümüne ayrıca yazılır. Hiç parmağı olmayan seçmenin durumu adının karşısına yazılıp başkan tarafından imzalanır (298/93).

Kılıçdaroğlu seçimden çekilirse ne olur?

KILIÇDAROĞLU 2. TURDA YERİNİ SİNAN OĞAN'A BIRAKABİLİR Mİ, ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR Mİ? YSK'nın resmi kararlarına göre oy pusulası değiştirilemez ve adayın aldığı oylar geçersiz sayılamayacağı için seçimlerde 2. turda resmi olarak adaylıktan çekilme durumu bulunmuyor.

İnce’ye verilen oylar ne olacak?

İYİ Parti YSK Temsilcisi Tolga Öztürk de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İnce'nin oylarının geçerli olacağını duyurdu: “Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar geçersiz sayılmaz.

Muharrem ince Cekilirse ne olur?

14 Mayıs'ta kullanılacak pusulalarda ise İnce'nin ismi ve fotoğrafı yer alacak, yeni pusula basılmayacak ve aldığı oylar geçerli sayılacak. İnce, resmi olarak çekilme başvurusu yaparsa 2. tura kalamayacak, seçilse bile mazbatasını alamayacak.

Recep Tayyip Erdoğan Hastalığı Nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gastroenterit teşhisi konduğunu açıkladı. Koca, bugün Konya'da katıldığı açılış töreninde Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan hangi ırktan?

Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Ağustos 2004'teki Gürcistan ziyaretinden birkaç ay sonra çıkan haberlerde kendisinin bu ziyaret sırasında "Ben de Gürcü'yüm, ailemiz Batum'dan Rize'ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir." dese de, 2007'de NTV'de katıldığı bir programda Türk olduğunu söyledi.

Özdemir Erdoğan kaç yaşında yaşıyor mu?

Özdemir Erdoğan, (d. 17 Haziran 1940, İstanbul) Türk müzisyen, şarkıcı-şarkı yazarıdır.