Türkiyenin en büyük köyü neresi?

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dirsekli köyü, 6 bin 90 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti.

Köyü

Türkiyenin en büyük köyü nerede?

Bingöl merkeze bağlı Çavuşlar köyünün Türkiye'nin en büyük köyü olduğu öğrenildi. Bingöl merkeze bağlı Çavuşlar köyü, 5 bin 250 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük köyü olma unvanını elinde bulunduruyor.

Türkiye’nin en güzel köyü neresi?

Hamsiköy (Maçka/Trabzon)

“Türkiye'nin en güzel köyü hangisi?” sorusuna en çok verilen yanıt olma özelliği taşıyan Hamsiköy Zigana eteklerinde kuruludur. Sütlacı ile de ünlü olan bu doğa harikası araç kiralama hizmeti alanların tereddütsüz rotalarına ekleyebilecekleri bir deneyim sunar.

Türkiye’nin en zengin köyü neresi?

Ege'nin gizli hazinelerinden biri olan Bozburun, Marmaris sınırları içerisinde yer alan şirin bir tatil beldesi. 10'dan fazla antik kenti bünyesinde bulunduran küçük köy aynı zamanda Türkiye'nin en zengin köyü.

En küçük köy hangisi?

Geçen yıl sonu itibarıyla en az kişinin ikamet ettiği köy, 1 kişi ile Bitlis'in Merkez ilçesindeki Kayalıbağ oldu.

Dünyanın en güzel köyü neresi?

Yunanistan'ın Ege Denizi'nde yer alan turistik adası Santorini'nin en kuzey noktası olan Oia, 1.6 milyonun üzerinde paylaşımla "dünyanın en güzel köyleri" listesinde birinci oldu.

Türkiye’de en çok köyü olan il hangisi?

İHA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2019 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarından derlediği bilgilere göre Türkiye'de en fazla köyün bulunduğu il bin 233 ile Sivas oldu.

Türkiyede En Çok zengin hangi ilde?

Haber Merkezi – İl düzeyinde yapılan hesaplamalara göre, Kocaeli, 302 bin 772 lirayla 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sıraya yer aldı.

Türkiye’nin en küçük ili hangisi?

Türkiye'nin en büyük yüz ölçümüne sahip ili 31 ilçeden oluşan 39 bin kilometrekare yüzölçümü ile Konya olurken, Türkiye'nin en küçük yüzölçümlü ili ise 799 kilometrekare yüzölçümü ile Yalova. Yalova ilinin nüfusu 2020 yılı rakamlarına göre 276 bin 50 kişi olurken, nüfusun yaklaşık yüzde 90'ı şehirde yaşıyor.

Türkiyenin en büyük köyü neresi?

Türkiye genelinde 10 veya daha az kişini ikamet ettiği köy sayısı 70 olarak belirlenirken, 1000 veya daha fazla nüfusa sahip köy sayısı 574 olarak kayıtlara geçti. Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dirsekli köyü, 6 bin 90 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti.

Belde mi daha büyük köy mü?

Belde (kelimenin tam anlamıyla "kasaba" anlamına gelir), Türkiye Cumhuriyeti'nin idari yapılanmasında yönetsel açıdan köy ile ilçe arasında, bucaktan aşağı ya da eşiti bir konumda yer alan yerel yönetim birimine verilen ad.